„ОД ТЕОРИЈЕ КА ПРАКСИ“
15.05.2013

Национално удружење хемофиличара–огранак Ниш, под покровитељством Градске општине Палилула-Града Ниша, организовало је од 10-12. маја 2013.године, у хотелу „Тами Ресиденце“ међународну радионицу, за специјалисте физикалне медицине и физиотерапеуте под називом „Унапређење физиотерапијског приступа третману особа са хемофилијом“. Радионица је намњена стручњацима који се баве проблемима особа са хемофилијом као и пацијентима оболелим од хемофилије и представницима медија, истакли су Владимир Илијин, председник Удружења Хемофиличара Србије и проф. др Ивона Станковић, директорка Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију.

На свечаности отварања овог тродневног скупа, учеснике радионице је поздравио Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула а затим и проф.др Зоран Перишић, градоначелник Града Ниша.

Међународна радионица „Унапређење физиотерапијског приступа третману особа са хемофилијом“ одржана је по концепту „Од теорије ка пракси“ уз активно учешће пацијената са хемофилијом. Предавачи су били: Piet de Klein, из Холандије; Alina Iliesku из Румуније; Наташа Јанковић из Ниша; Cesar Hadad из Либана; Veslava Rezdević Janovic из Литваније; Viktorija Jusinskaite из Литваније. Организаторка пројекта "Унапређење физиотерапијскг приступа третману особа са хемофилијом Наташа Јанковић, виши физиотерапеут у КЦ Ниш, захвалила је Т.А.“ТРАВЕГО Д.О.О.“ Ниш (www.travego.rs) за успешну техничку организацију редионице. (ЕКОполис мрежа, Д.В)

ГАЛЕРИЈА СЛИКА